Stirile zilei – 27 august

Stolojan: Întoarcerea lui Băsescu la Preşedinţie, speranţa de mai bine privind credibilitatea României

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că se aşteaptă, după şedinţa de luni a Parlamentului, ca Traian Băsescu să se întoarcă la Preşedinţie, deoarece aceasta „este speranţa de mai bine în ceea ce priveşte credibilitatea României”. Întrebat ce se aşteaptă de la şedinţa de luni a Parlamentului, Stolojan a răspuns: „Mă aştept ca preşedintele Băsescu să se întoarcă luni la Preşedinţie, pentru că e speranţa de mai bine în ceea ce priveşte credibilitatea României.” El a adăugat că Traian Băsescu va putea să coabiteze cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.

http://www.gandul.info/politica/stolojan-intoarcerea-lui-basescu-la-presedintie-speranta-de-mai-bine-privind-credibilitatea-romaniei-9982085

Concluziile lui Stolojan despre rectificarea bugetului. „Reflectă deteriorarea situaţiei economice a României. Până la sfârşitul anului, nu avem nicio speranţă de redresare, ci, dimpotrivă”

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că rectificarea bugetară aprobată de Guvern reflectă deteriorarea situaţiei economice a României, contribuie la această deteriorare şi arată că până la sfârşitul anului nu este nicio speranţă de redresare economică, ci va fi mai rău. „Prima concluzie este că rectificarea bugetului reflectă deteriorarea situaţiei economice a României şi continuă această deteriorare, iar a doua este că, pentru restul intervalului rămas până la sfârşitul anului, nu avem nicio speranţă de redresare economică, ci, dimpotrivă, ar trebui să ne pregătim pentru mai rău”, a spus Stolojan, duminică, într-o conferinţă de presă.

http://www.gandul.info/politica/concluziile-lui-stolojan-despre-rectificarea-bugetului-reflecta-deteriorarea-situatiei-economice-a-romaniei-pana-la-sfarsitul-anului-nu-avem-nicio-speranta-de-redresare-ci-dimpotriva-9981977


PNL

 

Antonescu: Nu ştiu dacă cineva mi-a cerut capul în PNL, aş fi onorat, nu aş împiedica un Congres

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că nu ştie dacă, în urma referendumului, cineva din partid i-a cerut capul, dar el nu ar împiedica organizarea unui Congres Extraordinar dacă vreun coleg ar cere acest lucru. „Nu ştiu dacă cineva mi-a cerut capul, aş fi onorat, de dorit există probabil oameni care îl doresc, că asta este dinamica în partid. Eu nu am nici cea mai mică reţinere, am mai spus-o şi altă dată, dacă cineva doreşte să facem fie şi un Congres Extraodrinar, nu eu am să îi împiedic pe colegii care ar dori chestiunea asta”, a spus Antonescu.

http://www.gandul.info/politica/antonescu-nu-stiu-daca-cineva-mi-a-cerut-capul-in-pnl-as-fi-onorat-nu-as-impiedica-un-congres-9978757

 

Ghişe: PNL va susţine propunerile mele, sper ca PSD să facă acelaşi lucru

Senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat, pentru Gândul, că „PNL va susţine” propunerile sale privind hotărâri ale Parlamentului legate de referendumul pentru demiterea preşedintelui, potrivit Mediafax. Potrivit gandul.info, liberalii ar urma să încerce, în Parlament, o ultimă cale de atac pentru a bloca reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Senatorul PNL Ioan Ghişe a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis. Potrivit acestuia, iniţiativele sale sunt susţinute de conducerea PNL şi speră ca social-democraţii să sprijine demersul.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ghise-pnl-va-sustine-propunerile-mele-sper-ca-psd-sa-faca-acelasi-lucru-274998.html

Alte partide

 

Laszlo Borbely: Politicienii trebuie să vorbească despre abuzurile justiţiei

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirmă că politicienii români trebuie să vorbească despre „abuzurile” justiţiei, chiar dacă există o recomandare a comisarului european Viviane Reding ca politicienii să se abţină să comenteze decizii ale justiţiei. Laszlo Borbely a declarat, vineri seară, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş, că politicienii români trebuie să vorbească despre abuzuri ale justiţiei, Parchetului, DNA, Guvernului sau Parlamentului, chiar dacă există o recomandare a comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, ca politicienii români să se abţină să comenteze deciziile justiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

http://www.gandul.info/politica/laszlo-borbely-politicienii-trebuie-sa-vorbeasca-despre-abuzurile-justitiei-9979603

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s