Stirile zilei – 31 august

Socialiştii europeni mută Congresul PES de la Bucureşti la Bruxelles din cauza luptelor politice din România

PSD a solicitat Partidului Socialiştilor Europeni (PES) amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie „umbrit” de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Hannes Swoboda, liderul S&D din Parlamentul European. „Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului PSE a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această dimineaţă de către preşedintele PSD, domnul Victor Ponta, într-o întâlnire avută cu mine şi preşedintele PES, Serghei Stanişev”, a declarat telefonic pentru MEDIAFAX Swoboda, el adăugând că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste.

http://www.gandul.info/politica/socialistii-europeni-muta-congresul-pes-de-la-bucuresti-la-bruxelles-din-cauza-luptelor-politice-din-romania-9998169

 Pesediştii, surprinşi de mutarea Congresului PES de la Bucureşti: „Am rezervat Palatul Parlamentului…”

Mutarea Congresului socialiştilor europeni i-a luat prin surprindere pe cei din PSD care rezervaseră pentru eveniment mai multe săli din Palatul Parlamentului. Chiar dacă Hannes Swoboda, liderul S&D din PE, a explicat că decizia a venit ca urmare aunei solicitări a PSD, care n-ar fi vrut ca evenimentul să fie „umbrit” de tensiunile politice interne, liderii social-democraţi din România au fost bulversaţi de această decizie. Congresul socialiştilor europeni urma să aibă loc la Bucureşti în perioada 28 – 29 septembrie, preşedintele PSD, Victor Ponta, făcând deja anunţul despre acest eveniment. Mai mult, socialiştii români au rezervat deja mai multe săli din Palatul Parlamentului pentru a găzdui reuniunea socialiştilor europeni.

http://www.gandul.info/politica/pesedistii-surprinsi-de-mutarea-congresului-pes-de-la-bucuresti-am-rezervat-palatul-parlamentului-ce-spune-ion-iliescu-9998846

Ce sfat îi dă Blaga lui Băsescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, îl sfătuieşte pe preşedintele Traian Băsescu să nu-i ceară demisia premierului Victor Ponta. Motivul: „unul mercantil, să vadă poporul care sunt soluţiile USL”. Întrebat dacă l-ar sfătui pe şedul statului să-i ceară primului ministru demisia, Blaga a răspuns: „Nu, nu. Pur şi simplu, din mai multe motive. Unul, să spun aşa mai mercantil: să vadă poporul care sunt soluţiile USL-ului”. „Îl vor schimba românii. Traian Băsescu nu trebuie şi nu are competenţe să schimbe un guvern. Competenţe să schimbe un guvern are Parlamentul”, a spus liderul PDL, miercuri seară, într-o emisiune, la Realitatea TV.

http://www.gandul.info/politica/ce-sfat-ii-da-blaga-lui-basescu-9998257

Pirpiliu a plecat din PDL şi urmează să anunţe „construcţia politică” în care se va regăsi

Deputatul Ştefan Pirpiliu a declarat, joi seară, că a demisionat din PDL la începutul acestei săptămâni şi că în curând va anunţa „construcţia politică în care se va regăsi”. „Am plecat din PDL de la începutul săptămânii şi voi anunţa în perioada următoare construcţia politică în care mă voi regăsi”, a declarat Pirpiliu, întrebat de MEDIAFAX. Întrebat dacă a avut nemulţumiri legate de PDL, el a răspuns: „Nu este vorba despre nemulţumiri, am colaborat bine cu colegii din PDL, dar consider că sunt util într-o altă construcţie politică”.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/pirpiliu-a-plecat-din-pdl-si-urmeaza-sa-anunte-constructia-politica-in-care-se-va-regasi-275563.html

Relu Fenechiu, numărul doi în PNL: „Voi propune USL să-l suspendăm încă o dată pe Băsescu, dar prima dată trebuie să scoatem condiţia de prezenţă la referendum”

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, cel care a fost anunţat de Crin Antonescu drept numărul doi în PNL, a declarat într-un interviu pentru gândul că Parlamentul ar trebui să-l suspende din nou pe Traian Băsescu pentru a nu trăda voinţa românilor care au votat la referendum. El a precizat că primul pas pentru o nouă procedură de demitere va fi făcut în Parlament prin modificarea legii referendumului, condiţia de prezenţă urmând să fie exclusă din lege. „Cred că ar fi corect să existe o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu”, a fost concluzia lui Relu Fenechiu. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat într-un interviu pentru Agepres că o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu este „posibilă şi legitimă”.

http://www.gandul.info/politica/relu-fenechiu-numarul-doi-in-pnl-voi-propune-usl-sa-l-suspendam-inca-o-data-pe-basescu-dar-prima-data-trebuie-sa-scoatem-conditia-de-prezenta-la-referendum-exclusiv-10000346

Ludovic Orban: Voiculescu face rău PNL şi PSD, să se ocupe de afaceri şi să lase USL în pace

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat joi că Dan Voiculescu ar trebui să-şi vadă de afacerile lui deoarece „nu face altceva decât să facă rău” USL-ului şi a ţinut să precizeze, referitor la o nouă suspendare, că strategiile politice nu se fac la Antena 3, potrivit Realitatea.net. „Dl Dan Voiculescu ar face foarte bine să se ocupe de afaceri şi să lase viaţa publică şi mai ales USL-ul în pace, pentru că nu face altceva decât să facă rău PNL şi PSD”, a declarat Orban la Realitatea TV, întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Voiculescu privind oportunitatea declanşării unei noi suspendări a lui Traian Băsescu.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/atac-la-felix-ludovic-orban-voiculescu-face-rau-pnl-si-psd-sa-se-ocupe-de-afaceri-si-sa-lase-usl-in-pace-275555.html

Voiculescu, despre O NOUĂ SUSPENDARE a lui Traian Băsescu: „Este posibilă şi legitimă”. Când ar putea avea loc referendumul

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, crede că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu este „posibilă şi legitimă”, iar referendumul de demitere ar putea fi organizat odată cu alegerile parlamentare, informează Agerpres. „O consider posibilă şi legitimă”, a declarat liderul PC referitor la o nouă suspendare.

„Românii doresc demiterea lui Traian Băsescu, iar articolul 95 din Constituţie permite fără nicio problemă declanşarea unei noi proceduri de suspendare. Însă, dacă se va mai iniţia o asemenea procedură, ar fi recomandabil să se desfăşoare la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel încât referendumul pentru demitere să poată fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetăţeni şi din raţiuni economice”, a declarat Voiculescu, adăugând că nu crede că liderii politici internaţionali ar putea avea o atitudine critică.

http://www.gandul.info/politica/voiculescu-despre-o-noua-suspendare-a-lui-traian-basescu-este-posibila-si-legitima-cand-ar-putea-avea-loc-referendumul-9997941

MRU se „dotează” cu un partid. Cu cine a avut „discuţii exploratorii” Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu nu îşi va face partid, ci va prelua unul sub sigla căruia să participe în alegeri. Anunţul a fost făcut astăzi chiar de fostul premier, într-o postare pe Facebook, la o zi după ce a semnat manifestul alianţei antiUSL alături de liderii PDL, PNŢCD, PNR şi FCD. Potrivit unor surse politice partidul cu care MRU „va dota” ICCD-ul este Forţa Civică, a lui Adrian Ştefan Iuraşcu. Partidul va avea un Congres săptămâna viitoare, vineri, când îşi va alege noua conducere şi va lua o decizie privind participarea la alegeri.

http://www.gandul.info/politica/mru-se-doteaza-cu-un-partid-cu-cine-a-avut-discutii-exploratorii-ungureanu-10000117

MRU se încălzeşte pentru Cotroceni. „Antonescu nu are nicio şansă în faţa mea”

Luat în calcul de PDL ca prezidenţiabil al alianţei de dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu crede că Crin Antonescu „nu are nicio şansă” în faţa sa în cursa pentru Cotroceni. „Ca o speculaţie, chiar cred că domnul Antonescu nu are nicio şansă în faţa mea şi o să zică acum toată lumea că sunt arogant”, a spus Ungureanu, la B1 TV. Fostul premier a susţinut că liderul PNL „nu este pregătit ca preşedinte”. „Nu cred că domnul Antonescu rezistă unei competiţii electorale directe, cu mine. Nu e pregătit ca preşedinte”, a spus Ungureanu.

http://www.gandul.info/politica/mru-se-incalzeste-pentru-cotroceni-antonescu-nu-are-nicio-sansa-in-fata-mea-9998397

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s