Stirile zilei – 04 septembrie

Viorel Hrebenciuc, la GÂNDUL LIVE. Ce le pregăteşte USL românilor din străinătate ca să rezolve problema cvorumului

Românii care se află în străinătate ar putea fi scoşi de pe listele electorale permanente, USL intenţionând să promoveze o modificare legislativă în acest sens. Anunţul a fost făcut, a GÂNDUL LIVE,  de liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc. Acesta a precizat că o variantă ca românii din diaspora să fie luaţi în calcul la cvorum ar fi ca aceştia să se înscrie voluntar pe listele electorale permanente cu trei sau şase luni înainte de alegeri.

http://www.gandul.info/politica/viorel-hrebenciuc-la-gandul-live-ce-le-pregateste-usl-romanilor-din-strainatate-ca-sa-rezolve-problema-cvorumului-10015886

PDL cere o declaraţie a Comisiei Europene pe tema situaţiei din România

Democrat-liberalii încearcă, cu sprijinul PPE, introducerea pe ordinea de zi a sesiunii Parlamentului European de săptămâna viitoare a unei declaraţii a Comisiei Europene despre situaţia din România. „Membrii delegaţiei române la Parlamentul European au primit o solicitare din partea BPN de a încerca plasarea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE de săptămâna viitoare a unei declaraţii oficiale a Comisiei. Vom încerca săptămâna asta să susţinem introducerea pe ordinea de zi a sesiunii viitoare a unei declaraţii informale a Comisiei Europene despre situaţia Guvernului Ponta în România”, a declarat astăzi europarlamentarul Cristian Preda.

http://www.gandul.info/politica/pdl-cere-o-declaratie-a-comisiei-europene-pe-tema-situatiei-din-romania-10014446

„Înţepătura” lui Cristian Preda la adresa PSD: Noi suntem într-o situaţie fericită, popularii europeni vin la Bucureşti în octombrie

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la organizarea Congresului PPE la Bucureşti, că PDL se află „într-o situaţie foarte fericită”, prin solidaritatea popularilor europeni, în timp ce PSD a fost refuzat drept gazdă a Congresului Partidului Socialist European. „Suntem în situaţia fericită în care solidaritatea cu popularii europeni ne plasează pe noi, cei de la PDL, într-o situaţie foarte bună, spre deosebire de PSD care s-a văzut refuzat chiar zilele trecute ca gazdă a anunţatului Congres al Partidului Socialist European”, a spus Preda, după şedinţa BPN al PDL.

http://www.gandul.info/politica/intepatura-lui-cristian-preda-la-adresa-psd-noi-suntem-intr-o-situatie-fericita-popularii-europeni-vin-la-bucuresti-in-octombrie-10014407

Blaga: Declaraţia lui Ponta că România oricum nu intra în Schengen anul acesta este iresponsabilă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia România oricum nu ar fi fost primită în Schengen în 2012 este „iresponsabilă”. „Este o declaraţie iresponsabilă a premierului. Tocmai primul ministru al României care trebuie să fie garantul îndeplinirii de către România a tuturor obligaţiilor pentru ca poporul acesta să se simtă efectiv parte a spaţiului european din toate punctele de vedere, nu găseşte altceva de făcut decât certându-se cu doamna Reding, cu alţi comisari şi repet încă o dată sunt absolut îndreptăţite poziţiile doamnei Reding, ce s-a întâmplat în ultimele două luni în România îi dă dreptul să facă declaraţiile pe care le-a făcut”, a spus Vasile Blaga.

http://www.gandul.info/politica/blaga-declaratia-lui-ponta-ca-romania-oricum-nu-intra-in-schengen-anul-acesta-este-iresponsabila-10013420

Victor Paul Dobre, propus de PNL vicelider la Cameră. Nicolăescu, la şefia Comisiei de buget-finanţe

Grupurile parlamentare reunite ale PNL au decis, luni, ca deputatul PNL Eugen Nicolăescu să preia şefia Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, în timp ce Victor Paul Dobre va prelua funcţia de vicelider. Nicolăescu a anunţat, la finalul şedinţei, că PNL şi-a desemnat cei trei reprezentanţi în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, respectiv Alina Gorghiu în funcţia de vicepreşedinte, Cristian Buican în funcţia de secretar şi Dan Motreanu, în funcţia de chestor. Nicolăescu a mai arătat că s-a suplimentat numărul de locuri de vicelideri şi al patrulea vicelider al grupului a fost desemnat Victor Paul Dobre.

http://www.gandul.info/politica/victor-paul-dobre-propus-de-pnl-vicelider-la-camera-nicolaescu-la-sefia-comisiei-de-buget-finante-10014217

Daniel Constantin: „A vorbi acum despre o nouă suspendare a lui Băsescu nu este pe agenda cetăţeanului. Reiterez faptul că vom lupta în continuare cu preşedintele”

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic, că a vorbi în momentul de faţă despre o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu este pe agenda cetăţeanului din România, şi că nu există nicio decizie în acest sens în PC sau în USL. „Nu este nicio decizie, nici în Partidul Conservator şi nici în cadrul Uniunii Social Liberale, în această privinţă (demararea procedurilor pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, n.r.), dar reiterez faptul că vom lupta în continuare cu preşedintele Traian Băsescu”, a spus Daniel Constantin.

http://www.gandul.info/politica/daniel-constantin-a-vorbi-acum-despre-o-noua-suspendare-a-lui-basescu-nu-este-pe-agenda-cetateanului-reiterez-faptul-ca-vom-lupta-in-continuare-cu-presedintele-10013926

Deputaţii jurişti au decis: Sergiu Andon îşi pierde mandatul de parlamentar

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon. Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că în cazul lui Andon s-a dat aviz pentru demitere, decizia fiind trimisă plenului Camerei. „Deputatul Sergiu Andon a fost găsit incompatibil, comisia a dat aviz pentru demiterea lui, iar decizia se trimite plenului Camerei Deputaţilor pentru constatare. Nu cred că vor fi probleme pentru că în comisie s-a votat cu 14 la 3 încetarea mandatului”, a declarat Iordache. Comisia juridică decisese, în primăvară, că Sergiu Andon (PC) nu se află în situaţie de incompatibilitate.

http://www.gandul.info/politica/deputatii-juristi-au-decis-sergiu-andon-isi-pierde-mandatul-de-parlamentar-10014178

Ce urare are pentru USL senatorul UDMR Gyorgy Frunda

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a afirmat că, dacă ar prinde peştişorul de aur, şi-ar dori ca USL să obţină un procent mai mic de 50%, pentru ca Uniunea să aibă ulterior nevoie de maghiari. „Dacă mâine aş pescui peştişorul de aur, i-aş cere ca USL-ul să câştige cu un vot prin redistribuire de 48%-49% şi să aibă nevoie de UDMR. Ar fi soluţia ideală pentru noi. Dacă vom fi în opoziţie, iar USL-ul va avea peste 50%-55%, oricum va trebui să discutăm, pentru că noi nu suntem un simplu partid politic, suntem reprezentanţii comunităţii maghiare din România. Chiar dacă suntem în opoziţie, trebuie să construim acea colaborare cu puterea care să asigure drepturile comunităţii maghiare din România”, a declarat Frunda, la RFI.

http://www.gandul.info/politica/ce-urare-are-pentru-usl-senatorul-udmr-gyorgy-frunda-10013540

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s