Stirile zilei – 06 septembrie

Pensionarul Cozmâncă revine în forţă: „Rus e un impotent politic. Eu PUTEAM REZOLVA demiterea lui Băsescu… La Constituţie, am ţinut referendum două zile, că era pe viaţă şi pe moarte”

A condus PSD-ul alături de Ion Iliescu şi Adrian Năstase în vremurile de glorie ale acestui partid. Astăzi, este doar un „pensionar”, după cum se autodescrie, care ar veni la partid dacă i se va cere pentru a pune „osul la treabă”. Îl critică pe fostul ministru de Interne, Ioan Rus, pe care îl descrie drept un „impotent politic”, iar despre Victor Ponta spune că „nu are echipă”. Pe Rus îl identifică drept principalul responsabil pentru eşecul de la referendumul din 29 iulie.

http://www.gandul.info/politica/pensionarul-cozmanca-revine-in-forta-rus-e-un-impotent-politic-eu-puteam-rezolva-demiterea-lui-basescu-la-constitutie-am-tinut-referendum-doua-zile-ca-era-pe-viata-si-pe-moarte-10023352

Alianţa România Dreaptă – noua coaliţie antiUSL, construită în jurul PDL

PDL, PNŢCD, PNR, FSC şi Iniţiativa Civică au decis în această seară că numele coaliţiei de dreapta antiUSL va fi Alianţa România Dreaptă. Sigla va fi inima albastră pe fond alb, la fel ca la PPE. Alianţa România Dreaptă a fost denumirea cel mai bine primită în focus grupurile comandate de PDL care, iniţial, şi-ar fi dorit ca noua platformă de dreapta să poarte numele Forţa Populară. De asemenea, tot astăzi, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanua anunţat că Forţa Civică este „vehiculul electoral” pentru ICCD, oficializarea acestui fapt urmând să fie făcută vineri, la Convenţia Naţională a partidului.

http://www.gandul.info/politica/alianta-romania-dreapta-noua-coalitie-antiusl-construita-in-jurul-pdl-10025529

Cezar Preda: Ponta nu mai are nicio şansă să fie premier după alegeri, USL să-şi găsească alt lider

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, într-un interviu la RFI, că Victor Ponta nu mai are nicio şansă de a rămâne premier după alegerile din decembrie, menţionând că USL trebuie să-şi caute un nou lider şi că toată Europa este convinsă că preşedintele PSD a plagiat şi trebuie să plece. Întrebat ce şanse are Victor Ponta să rămână prim-ministru după 9 decembrie, Preda a răpuns, potrvit RFI: „Nici o şansă! Şi eu nu sunt un om care să spună nişte lucruri ca să atace sau ca să arate că este în Opoziţie. Domnul Ponta nu mai are nici o şansă!”.

http://www.gandul.info/politica/cezar-preda-ponta-nu-mai-are-nicio-sansa-sa-fie-premier-dupa-alegeri-usl-sa-si-gaseasca-alt-lider-10022484

Ghişe, în rolul soldatului japonez al PNL, îl aşteaptă pe Crin Antonescu să se întoarcă din vacanţă: „Dacă avea nevoie de mine, mă căuta…”

Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a încercat în ultima săptămână să-şi convingă colegii de partid, de Uniune, dar şi din Parlament că preşedintele Traian Băsescu este demis, iar Curtea Constituţională a luat o decizie „abuzivă”. În rolul „soldatului japonez”, Ghişe a recurs şi la o metodă inedită de protest împotriva preşedintelui Băsescu: un marş zilnic în jurul Palatului Cotroceni. Întrebat de ce nu vin şi colegii din PNL alături de el la acest marş, Ghişe a spus că au fost şi colegi din partid: „a fost şi deputatul Popa de la Tulcea, a fost şi Grappini de la conservatori, a fost şi domnul Vosganian”.

http://www.gandul.info/politica/ghise-in-rolul-soldatului-japonez-al-pnl-il-asteapta-pe-crin-antonescu-sa-se-intoarca-din-vacanta-daca-avea-nevoie-de-mine-ma-cauta-10025371

Strategia UDMR pentru parlamentare. Marko: „Nu facem coaliţie cu PCM şi PPMT. Mereu ne-am confruntat cu problema pragului electoral, dar am reuşit să-l depăşim”

Cu trei luni înaintea alegerilor parlamentare, liderii UDMR se gândesc la strategia care să le asigure intrarea în Parlament. În timp ce senatorul Gyorgy Frunda a subliniat marea problemă cu care se confruntă udemeriştii, pragul electoral de 5%, colegii săi din Uniune au fost ceva mai optimişti. Un optimist temperat însă pentru că, deşi au recunoscut că atingerea pragului îi poate împiedica să intre în Parlament, liderii maghiari mizează pe mobilizarea electoratului tradiţional. Una dintre soluţiile care i-ar face pe udemerişti să-şi asigure scaunele parlamentare ar fi o colaborare cu celelalte două formaţiuni maghiare, Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), însă această coaliţie nu este acceptată la nivelul conducerii UDMR.

http://www.gandul.info/politica/strategia-udmr-pentru-parlamentare-marko-nu-facem-coalitie-cu-pcm-si-ppmt-mereu-ne-am-confruntat-cu-problema-pragului-electoral-dar-am-reusit-sa-l-depasim-10018822

Partidul Forţa Civică al lui Mihai Răzvan Ungureanu îşi alege noua conducere în cadrul Convenţiei Naţionale de vineri

Partidul Forţa Civică, al cărui preşedinte este fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, organizează vineri Convenţia Naţională, în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru noua conducere a partidului, informează un comunicat de presă, potrivit Hotnews.ro. Convenţia Naţională va avea loc vineri, 7 septembrie 2012, începând cu orele 11.00, la Sală Polivalentă din Bucureşti. „Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta s-a născut din necesitatea coagulării forţelor civice şi politice care pot schimba România, devenind într-un timp foarte scurt una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din România. Forţă Civică este vehiculul electoral ce va permite membrilor Iniţiativei să-şi asume un rol activ în viaţă politică, participând la alegerile parlamentare din acest an”, afirmă Ungureanu.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/partidul-forta-civica-al-lui-mihai-razvan-ungureanu-isi-alege-noua-conducere-in-cadrul-conventiei-nationale-de-vineri-276152.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s