Political animals – politică la nivel înalt

Cu Sigourney Weaver în rolul principal, Political animals este o mini-serie de șase episoade, lansată în SUA pe 15 iulie. Ultimul episod al primei serii a fost difuzat pe 19 August.

Mini-seria prezintă viața agitată a lui Elaine Barrish (Sigourney Weaver), fosta Primă Doamnă – proaspăt divorțată, actual Secretar de Stat. Elaine se luptă cu trecutul și prezentul familiei – infidelitățile fostului soț, prejudecățile colegilor din politică, duritatea jurnaliștilor, relația turbulentă cu cei doi fii – homosexualitate, dependență de droguri. Marea dilemă? Candidatura la Președinția SUA, respectiv statul de ,,prima femeie Președinte” a SUA.

Întâmplător sau nu, detaliile serialului amintesc de familia Clinton și ambițiile actualului Secretar de Stat, Hillary Clinton. Nu putem ignora faptul că există în SUA un curent vizionar care s-a remarcat de-a lungul timpului prin portretizarea politicienilor și a ,,situațiilor ideale“ în show-uri TV – înainte ca Barack Obama să devină primul Președinte afro-american, în 2008, această viziune a fost ilustrată, printre altele, în The Man (Douglass Dilman, 1972), Deep Impact (Morgan Freeman, 1998), Mays Gilliam (Chris Rock, 2003).

Political animals este transpunerea fanteziei americanilor care așteaptă următoarea premieră politică pentru a demonstra ca sunt în continuare cetățenii unei ,,țări a tuturor posibilităților”. Și ce ar fi fost mai minunat decât o țară condusă de un Clinton – Hillary Clinton!

Aceste mici exemple de politică americană ne reamintesc de lipsa dezbaterii din viața politică românească. Lipsa de viziune, lipsa de pregătire, lipsa de predictibilitate și dorință de autodepășire.

http://www.youtube.com/watch?v=cUIuCDGuggo (Trailer Political animals)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s