Puterea politica a femeilor in Romania

Nu există. Deşi în ultimii ani a părut că se promovează tot mai mult femeile în politică, nu este aşa. Femeile din politica românească sunt: fie elemente decorative, fie instrumente în jocurile politice ale partidelor.

Cazurile Elena Udrea şi Monica Macovei reflectă cel mai bine acest lucru. Amândouă au rolul de a întreţine „circul public” pentru a distrage atenţia de la candidatul dreptei Klaus Iohannis. Evident este o strategie de moment. Ce se va întâmpla mai târziu? Cine cu cine va rămâne până la urmă? Rămâne de văzut. Politica românească este precum un serial american în care toată lumea se „împrieteneşte”, la un moment dat, cu toată lumea. Fără jenă şi regrete.

Cert este că, deocamdată, presa românească, suferind de efectul lui Pavlov, s-a aruncat asupra celor două doamne şi a cam uitat de Iohannis şi, mai ales, de ceea ce se întâmplă în noul PNL. Nu cred că este însă cea mai bună soluţie a celor de dreapta. Părerea mea este că Iohannis, suficient de necunoscut şi de lipsit de carismă, are nevoie de agitaţie în jurul lui în mod permanent.

Pentru Udrea şi Macovei nu mai este însă nimic de făcut. Traseul lor politic de până acum le garantează un viitor zero în politică. Din păcate, societatea românească este mult mai intransigentă cu greşelile făcute de femei. Dacă se bazează pe uitarea sau indiferenţa românilor (calităţi de bază la noi) se înşeală.

Mai trist este că nici nu există alte personalităţi puternice în rândul femeilor în politica/administraţia românească în această perioadă. Cele care sunt socoase sau lăsate să iasă în faţă sunt doar pentru a da bine (mai ales în plan european) sacrificând astfel imaginea femeii politican în România. Cine este de vină?! Noi, noi toţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s