Cine ce spune

Mesajele candidaţilor la preşedinţia României sunt într-o totală incongruenţă cu profilul şi contextul politic al fiecăruia. Fără a face o analiză detaliată şi mai mult ca simplă observaţie, am să dau doar câteva exemple.

Victor Ponta

Deşi se poziţionează ca promotor al tinerei generaţii, al noii clase politice, are aceleaşi mesaje învechite, tipice pentru PSD (unii ar spune că sunt social-democrate!!). De multe ori nu informaţia în sine este problema ci modul în care este transmisă. Viziune, inspiraţie, inovaţie… zero.

ponta

Klaus Iohannis

În ciuda a ceea ce se spune despre el, cum că dă dovadă de stăpânire de sine şi vorbeşte doar când are ceva de spus, pare tot timpul cu aceeşi expresie – „Oare chiar vreau să fac asta? Oare chiar vreau să fiu aici?”. Până acum nu a reuşit să transmită niciun mesaj clar, care să rămână în mintea oamenilor. Nici măcar clasicul „Ponta e rău”. Din puncte de vedere vizual, te convinge mult mai bine… când nu vorbeşte. Din păcate, nu îţi dai seama dacă se gândeşte la problemele ţării sau la cele de acasă.

klaus iohannis

Elena Udrea

În afară de cât de rău este Ponta şi de bun este/ar fi Băsescu nu reuşeşte să-şi raporteze discursul la nimic altceva. Este şi greu când ai fost la guvernare în ultimii ani. Uneori crezi că ţinteşte un anumit public, nu se ştie însă care. Trecând peste mesaje, o mare problemă a ei este legată şi de look (din nou – poate se adresează unui public anume, de nişă!)

udrea

Monica Macovei

Este foarte bizară şi foarte greu de înţeles strategia ei. Pare că vorbeşte despre o altă persoană. Reuşeşte să-şi ignore cu succes orice trecut (chiar şi pe cel de „ieri”) ca şi cum abia s-a născut în politică. Din păcate pentru ea, nu toată lumea este nou-născută.

10670241_270948589772262_5367532488566398512_n

Sperăm că se păstrează pentru campanie şi vom avea lucruri mai interesante de auzit şi de citit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s