De ce nu asculta romanii discursul politic

microphoneBeringPost(1)Pentru ca este plin de concepte generale (adevar, dreptate, viitor decent etc.), pentru ca este gol de orice idee si mesaj si, cel mai mult, pentru ca oamenii care il sustin, caracterul si personalitatea lor, sunt in contradictie cu afirmatiile facute.

Este foarte greu sa urmaresti discursul politic azi. Impresia generala este de ipocrizie. Chiar daca intentia vorbitorilor nu este aceasta in toate situatiile, limbajul de lemn folosit, te impiedica sa te lasi “atins” in vreun fel. Iar cand acest limbaj se combina si cu o teatralitate excesiva la nivel non-verbal, iti este imposibil sa urmaresti orice idee.

Incercati sa o ascultati si/sau vedeti pe Alina Gorghiu in ultimele zile! Incepeti cu discursul din Parlament, de la motiunea de cenzura, ca sa va dati seama despre ce spuneam mai sus. Este ca o piesa de teatru foarte proasta care nu iti trezeste nicio emotie si nici nu te pune pe ganduri. Singurul sentiment este unul de jena.

Din pacate, in ultimii 10 ani, in Romania nu s-a produs nicio evolutie/imbunatatire a discursurilor publice. Din contra, sunt pe care de disparitie. Discursul institutional a scazut extrem de mult in credibilitate. Si mai rau, discursul societatii civile nu este constant si continuu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s