De ce candidez – firul narativ al intregii campanii

meet-the-candidates

Definirea liniilor directoare în ceea ce priveşte firul narativ al campaniei poate părea o treabă simplă. A fi politician este o meserie în sine, iar momentul candidaturii este similar testului interviului fapt pentru care necesită o pregătire temeinică.

În general, o candidatură are la bază dorinţa candidatului de a îmbunătăţi viaţa comunităţii pe care vrea să o reprezinte. De la acest punct, începe personalizarea motivaţiei.

Atunci când îşi construieşte discursul privind motivele care stau la baza candidaturii, omul politic trebuie să aibă în vedere:

  • Care îi este audienţa – pentru a şti cum să se adreseze, care sunt temele de interes, care sunt problemele
  • Biografia sa, respectiv care sunt momentele cheie din viaţa personală şi profesională din care poate extrage acea motivaţie necesară candidaturii
  • Obiectivele pe termen mediu şi lung

Exemplele din viaţa personală sunt importante pentru că au rolul de a crea o legătură cu audienţa. Relaţionarea cu oamenii trebuie să aibă la bază principiul înţelegerii reciproce. Te poţi face ascultat doar dacă ai o poveste relevantă pentru cei cărora de adresezi. Nu este de ajuns să spui că „vrei sa faci bine”. Este nevoie să spui de unde vine această dorinţă. Poate părea tentant să evitaţi momentele dificile din biografie. Recomandarea este de a reflecta asupra acestora pentru că, de cele mai multe ori, cele mai sincere discursuri privind candidatura vin din exemplificarea momentelor de cumpănă.

Ca reguli de bază în gestionarea construcţiei mesajului:

  • Simplu şi clar
  • Nu minţiţi
  • Documentaţi-vă

Ernest Hemingway spunea că „Niciun subiect nu e prost dacă povestea e adevărată, dacă proza e proaspătă şi onestă şi dacă dă dovadă de curaj şi graţie sub presiune.” Respectarea acestor elemente în trasarea firului narativ poate atrage atenţia publicului asupra unui candidat.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre cum puteţi răspunde la cea mai grea şi mai importantă întrebare dintr-o campanie electorală, ne puteţi scrie pe adresa de email office@personaladviser.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s