Implicarea familiei in campania electorala

political-family

Adevărul este că nu îţi poţi alege familia, fapt pentru care trebuie să ai abilitatea de a-ţi gestiona cariera profesională, în cazul acesta candidatura, având în vedere plusurile şi minusurile vieţii de familie. Implicarea membrilor familiei în alegeri poate fi voluntară, de către candidat, sau involuntară, de mass media, direct sau preluând declaraţiile adversarilor politici. În ambele cazuri sunt avantaje şi dezavantaje.

Este important ca la momentul anunţului membrii familiei să fie conştienţi de ceea ce presupune perioada de campanie şi, de preferat, să aibă o atitudine cooperantă faţă de întregul proces. Existenţa unui dezacord privind candidatura poate afecta strategia de campanie, făcând mai dificilă gestionarea potenţialelor situaţii de criză.

Pentru ca profilul unui candidat să fie complet, trebuie prezentat şi ca având o familie de succes, în care primează armonia şi respectul. În plus, alegătorii vor avea impresia că îl cunosc mai bine, că nu are nimic de ascuns, că le este familiar şi că pot identifica în el un exemplu. Nu degeaba, multe dintre campanii fac apel la „profilul de bun gospodar”, omul bun la toate care are grijă de casă şi familie.

Oricare ar fi scenariile de mai sus, este nevoie să fie gestionate extrem de precis. Astfel, înainte de începerea campanie, candidatul ar trebui să aibă o discuţie cât mai sinceră cu echipa de campanie (în mod deosebit cu specialistul în comunicare). Trebuie stabilite exact care sunt punctele forte şi care sunt minusurile şi cum vor fi integrate în strategia de campanie electorală. Este extrem de greşit din partea oamenilor politici să-şi imagineze că secretele lor nu vor fi aflate. Totul se află în campania electorală! Aşa că este mult mai bine să fii pregătit pentru posibile crize.

Dacă partenerul candidatului (soţia/soţul) poate avea un rol activ încercând să-şi construiască propriul profil, este de preferat ca minorii să nu fie folosiţi în mod direct. Copiii minori nu trebuie puşi să dea declaraţii, cum am văzut în multe cazuri în România. Ei pot, cel mult, să însoţească la diferite evenimente publice candidatul.

În cazul partenerului activ, acţiunile acestuia trebuie să reflecte domeniile lui de interes pe care se va axa şi în perioada mandatului, dacă alegerile vor fi câştigate. Ideal este ca profilul existent al membrilor familiei să fie accentuat în mod pozitiv. Dacă nu sunt elemente interesante, acestea vor fi create dar astfel încât să pară naturale şi uşor de însuşit.

În concluzie, recomandarea generală este ca toate secretele de familie să fie împărtăşite încă de la început cu echipa de campanie pentru a putea fi gestionate corect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s