Media training

News conference

News conference

George Bernard Shaw spunea că „este cel mai spontan speaker din lume deoarece a repetat, cu grijă, fiecare cuvânt, fiecare gest şi fiecare replică”.

În politică, la fel ca în orice alt domeniu, pregătirea este o condiţie esenţială pentru a avea succes. Media trainingul este parte a etapei de pregătire, etapă care nu trebuie neglijată de niciun candidat.

Desigur, există persoane cu o carismă deosebită, însă nici acest element nu exclude necesitatea pregătirii. Fiecare om politic trebuie, mai întâi de toate, să înţeleagă mecanismele mediatizării. Astăzi, dacă ai un interviu care a mers prost, în secunda doi poate deveni viral pe reţelele de socializare. Acelaşi efect negativ îl poate avea o afirmaţie făcută cu mult timp în urmă, dar care revine în atenţia publică odată cu anunţarea candidaturii sau nominalizării într-o funcţie publică.

O sesiune de media training se desfăşoară, de obicei, pe parcursul unei zile şi are două componente – una teroretică şi una practică. Candidaţii vor afla mai multe despre:

  • Elementele care „fac” o ştire
  • Zonele de interes pentru reporteri şi publicul larg
  • Mass-media şi legătura cu reţelele de socializare
  • Modul în care pot crea conexiuni între agenda publică şi propria platformă electorală
  • Modul în care trebuie să abordeze discuţiile formale şi informale cu reprezentanţii mass-media
  • Modul în care poate fi gestionată o situaţie tensionată

Cheia unui media training stă în pregătirea candidatului pentru a face faţă interacţiunii cu reporterii, în special în situaţii nefavorabile.

Putem spune că un candidat a învăţat ceea ce trebuia să înveţe în momentul în care demonstrează că poate răspunde unei teme/întrebări aducând în acelaşi timp în discuţie propriile mesaje cheie.

Vă aşteptăm să ne scrieţi un email pe adresa office@personaladviser.ro pentru mai multe sfaturi despre cum să te pregăteşti înainte de a intra în contact cu mass media.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s