Ziua votului sau momentul adevarului

your-vote-your-voice

Pentru un candidat, ziua votului este momentul adevărului. La sfârşitul ei, poţi vedea dacă ai reuşit să îţi convingi alegătorii că meriţi votul lor. Poţi constata că, deşi sondajele ţi-au arătat o situaţie bună, în ziua votului oamenii nu merg să voteze. Poate candidatul nu a fost suficient de convingător în prezentarea platformei sau poate oamenii consideră că votul lor nu va schimba mare lucru. De aceea, este important ca înainte de a veni ziua alegerilor, candidatul să îşi convingă alegătorii că fiecare vot contează… Pe scurt, buturuga mică răstoarnă carul mare.

Îndemnul de „mers la vot” este o secţiune de sine stătătoare la nivelul fiecărei campanii electorale şi îşi arată roadele când se închid urnele. Este ca o campanie de marketing pentru un produs comercial. Singura diferenţă stă în momentul vânzării… ai o singură şansă să vinzi – în ziua alegerilor!

În ziua votului, un candidat trebuie să continue să îşi maximizeze prezenţa în spaţiul public:

  • Trebuie să voteze în prima parte a zilei – arată că este un cetăţean model şi este preocupat să îşi exercite dreptul la vot; îşi asigură prezenţa în cadrul programelor de ştiri
  • Trebuie să fie prezent în spaţii publice, împreună cu o parte din echipa de campanie – pentru menţinerea unui tonus ridicat la nivelul susţinătorilor

Este foarte importantă şi mobilizarea membrilor de partid de a fi activi în această zi, de a merge la vot şi de a menţine contactul cu simpatizanţii şi ai îndemna să voteze În acelaşi timp, candidatul trebuie să fie atent şi la acţiunile şi declaraţiile contracandidaţilor.

Nu uitaţi să vă pregătiţi un scurt discurs atât pentru varianta în care câştigaţi, cât şi pentru cea în care nu reuşiti. Acestea trebuie să conţină în special mulţumiri şi asigurări că veţi respecta ce aţi promis sau veţi continua să luptaţi pentru proiectele propuse în campanie.

Desigur, există campanii în care unii candidaţi pornesc din start cu şansa a doua. Unii ajung să ştie că vor pierde alegerile. Cu toate acestea, pentru un politican cu aspiraţii pe termen lung este important să ducă lupta până la capăt şi să îşi creeze o bază solidă pentru următoarele alegeri. Avantajul fiecărei campanii electorale este acela că începând cu a doua zi de după vot poţi începe să te pregăteşti pentru următorul ciclu electoral.

Despre organizarea şi comunicarea din ziua votului vă putem oferi mai mult recomandări dacă ne scrieţi pe adresa office@personaladviser.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s